Travel

Spinalonga

God morgen kjære deg!

Hvordan behandler søndagen deg?

Jeg vil fortsette å fortelle om turen min til Kreta og denne gang er det Spinalonga som står for turen.

Vi ble hentet tidligere enn jeg er vant til å stå opp, kl. 5.20 og stålsatte oss for x-antall timer på bussen til andre siden av øyen. Oppi alt dette her så plukket vi opp masse mennesker på veien og fikk en rasteplass stopp også.

Da vi endelig kom frem til Agios Nikolaos og båten stod klar for å frakte oss ut til Spinalonga hadde solen kommet frem for fullt og varmen slo i mot oss da vi kom ut av bussen. Båtturen tok ca. en time og så var vi fremme med en hel del andre turister som også ville se Spinalonga. Både min søster og jeg hadde begge lest boken Øya av Victoria Hislop og var meget spent på øyen og om den så ut slik vi hadde sett for oss når vi leste boken.

Det gjorde den ikke.

Good morning my dear!

How is Sunday treating you? 

I would like to continue with my trip to Crete and this time it´s the trip to Spinalonga. 

We were picked up even earlier than I wake up usually, at 5.20 and prepared for several hours on the bus to the other side of the island. We also picked up a bunch of new people on the way and even got to stop at a cafe. 

When we finally arrived at Agios Nikolaos and the boat was ready to take us to Spinalonga, the sun was wide awake and the heat was awful. The boat ride took about an hour and then we entered Spinalonga with all the other tourist at Crete. Both my sister and I had read the book The Island by Victoria Hislop og we were both very excited about the island and if it was any resemblance to what we pictured us when we read the book. 

It was not. 

IMG_7761

DSC_0091DSC_0092DSC_0094DSC_0105DSC_0106DSC_0107DSC_0109DSC_0113DSC_0123DSC_0126DSC_0127DSC_0128DSC_0133DSC_0134DSC_0135DSC_0142DSC_0153DSC_0156DSC_0162

Vi hadde med oss en svensk guide som var Apollo sin guide og en gresk guide som var ekspert på Spinalonga. Den greske guiden skulle da fortelle oss på engelsk og den svenske skulle oversette… Det tok jo ikke lang tid i det hele tatt og med 40 grader så var det topp stemning. Da de var ferdig med å forklare oss ting og tang hadde vi bare 20 minutter med alene tid før båten gikk videre. I og med at det tar 10 minutter å gå rundt øyen så gjorde vi det og gikk tilbake til et par ting vi ville ta bilder av.

Jeg for min del kunne ønske vi hadde hatt mer tid alene og at det ikke var så grådig varmt.

Men uansett så var det en spennende tur og en flott opplevelse å få se hvordan det var på øyen og hvordan livet deres var.

We had a Swedish guide from Apollo and a Greek guide who was the Spinalonga expert. The Greek guide was to tell us the stories on English and the Swedish guide was to translate everything to us… It didn´t take long at all og with 40 degrees it was good atmosphere. When they were finished talking we had 20 minutes for our selves before the boat took us further on our trip. It took 10 minutes to walk around the island so we did that and went back for a couple of things we wanted to take more pictures of. 

I would have wanted it to be more time alone and not so warm. 

But it was a very exciting trip and a great experience to see the island and how they lived there. 

DSC_0170DSC_0171DSC_0172DSC_0179DSC_0182DSC_0185

På vei tilbake til Agios Nikolaos kjørte vi innom et lite sted hvor vi kunne bade og de grillet lunsjen vår.

Etter flere x-antall timer var vi endelig tilbake i Platanias kl. 21.

En meget lang dag må jeg innrømme.

On our way back to Agios Nikolaos we stopped by a small place where we could take a swim and they grilled our lunch. 

After several hours we where finally back at Platanias at 9 p.m. 

I have to admit that it was a very long day. 

2 thoughts on “Spinalonga”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.